سایت وردپرسی چیست؟

سایت وردپرسی
سایت وردپرسی

برای راه اندازی سایت دو را پیش روی شماست، یک راه همانطور که می دانید استفاده از کد نویسی است که نیازمند دانش نسبت به زبان های برنامه نویسی است. برای طراحی یک سایت نیاز به دانش به چند زبان کد نویسی مانند زبان برنامه نویسی php زبان نشانه گذاری html (زبان برنامه نویسی نیست)، زبان جاوا اسکریپت و … است.

خب حالا تصور کنید برای یادگیری تنها یکی از زبان های مذکور چقدر باید زمان بگذارید و زحمت بکشید تا تسلط کافی پیدا کنید، البته قصد ما تخریب دانش برنامه نویسی نیست، قطعا اگر فرصت و علاقه داشته باشید یادگیری و تسلط به زبان های برنامه نویسی شما را فردی حرفه ای تر و دست شما را در طراحی سایت بازتر خواهد کرد. ما تنها قصد داریم برای کسانی که فرصت و شرایط این مسیر نسبتاً طولانی و دشوار را ندارند با آشنایی با سایت وردپرسی مسیری هموار و بسیار شیرین را برای طراحی سایت معرفی کنیم.

وردپرس چیست؟

وردپرس به زبان ساده یک نرم افزار سایت ساز است. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (cms) متن باز است که شرایط را برای طراحی سایت بسیار آسان می کند. متن باز بودن وردپرس به این معناست که اگر شما به دانش کدنویسی مجهز باشید می توانید تغییراتی را در سایت وردپرسی خود ایجاد کنید و دست شما را حسابی باز می گذارد. برنامه نویسانی هستند که به سمت سایت های وردپرسی روی آوردند و در صورت لزوم از دانش خود در سایت وردپرسی استفاده می کنند.

خیالتان را راحت کنم که با سایت وردپرسی امکان ساخت هر سایتی وجود داردو شما می توانید سایت فروشگاهی شبیه به سایت دیجی کالا طراحی کنید البته در ظاهر و ممکن است برای سایتی در اِشل دیجی کالا نیاز به سایت برنامه نویسی شده باشد به دلایل تعداد زیاد محصولات و … اما خیالتان راحت که می توانید یک سایت درجه یک فروشگای و یا یک سایت درجه یک شرکتی، سایت خبری و … طراحی کنید. سایت های فوق العاده و مطرحی در دنیا هستند که با وردپرس طراحی شده اند.شما به راحتی می توانید بعد از نصب وردپرس روی هاستی که خریداری نمودید یک قالب برای سایت خود انتخاب کنید و روی وردپرس نصب کنید. قالب های رایگان زیادی برای استفاده در وردپرس هست که می توانید از مخزن وردپرس یا سایت های دیگر نصب کنید و هیچ هزینه ای هم پرداخت نکنید و همچنین قالب های پولی ارزان قیمت و با کیفیتی برای خرید وجود دارد(قبل از انتخاب قالب حتما حسابی تحقیق کنید). بعد از نصب قالب کار به نصب افزونه ها می رسد. حال سوال برایتان پیش می آید که افزونه چیست؟ پس با ما همراه باشید.

افزونه در وردپرس چیست؟

افزونه ها ابزارهایی هستند که روی سیستم مدیریت محتوای وردپرس نصب می شوند و امکانات و قابلیت های را برای سایت وردپرسی ما فراهم می کنند. مثلاً برای آنکه یک سایت فروشگاهی طراحی کنید و امکانات یک سایت فروشگاهی مانند دیجی کالا را در آن ایجاد کنید نیاز به افزونه ای به اسم ووکامرس است. برای طراحی ظاهر سایت نیاز به افزونه های صفحه ساز مانند المنتور است. برای امنیت سایت، سرعت سایت و .. نیاز به افزونه های مرتبط با آن کار است. افزونه ها مانند برنامه هایی که روی موبایل یا کامپیوتر خود نصب می کنیم و قابلیت و امکاناتی را برای ما فراهم می کنند هستند.

البته برای انکه یک طراح سایت وردپرسی حرفه ای شویم نیز نیازمند مطالعه و تمرین زیاد است و قرار نیست با یکی دو ماه کار یک طراح سایت کار درست شویم اما به جرأت می توان گفت طراحی سایت با سیستم مدیریت محتوایی مانند وردپرس شما یک راه بسیار طولانی را به یک مسیر کوتاه دلنشین تبدیل می کنید.

معایب وردپرس

قطعا نمی توان ادعا کرد وردپرس بی نقص است و یک سایت تمام و کمال بدون هیچ مشکلی می توان ایجاد کرد. قطعاً شما در این مسیر با مشکلاتی روبرو خواهید شد. اما با تلاش و زحمت مشکلات را رفع خواهید نمود و خوشبختانه وردپرس به علت محبوبیت زیاد و پراستفاده بودن در معرض توجه بسیاری است و برنامه نویسان و افزونه سازان امکانات و قابلیت های زیادی را برای آن ایجاد می کنند و مشکلات و باگ های آن را بر طرف می نمایند.

جالب است بدانید بیشتر از 30% سایت های دنیا وردپرسی است. بله این آمار خیره کننده و نشان دهنده میزان محبوبیت این cms به علت انعطاف پذیری، قابلیت زیاد و افزونه های بسیاری است که برای این cms وجود دارند، به علاوه اینکه کاربری آسان و فوق العاده ای دارد.

معرفی بهترین افزونه و قالب وردپرسی

قالب و افزونه های بسیاری برای وردپرس موجود هستند که باید قبل از نصب و استفاده از آن ها حسابی و با حوصله در مورد آن ها تحقیق نمود. در هر موردی که شما به آن نیاز پیدا می کنید ممکن است افزونه های بسیاری موجود باشد که شما باید بهترین آن ها را انتخاب کنید زیرا برخی از افزونه ها بسیار سازگار و کار با آن ها ساده است و در مقابل افزونه هایی هستند که خیلی مناسب نیستند.

یکی از افزونه های بسیار مهم در طراحی سایت افزونه صفحه ساز است. در افزونه صفحه ساز به جرأت می توان افزونه المنتور را معرفی کرد. کاربری ساده و قابلیت بالا و سازگاری مناسب.

در قالب ها نیز با توجه به نیاز شما قالب های خوبی وجود دارد. برای سایت شرکتی یک سری از قالب ها و برای سایت های فروشگاهی یک سری و …، البته باید افزونه صفحه ساز و قالب باهم سازگاری مناسبی داشته باشند که قالب آسترا و هلو المنتور که رایگان هم هستند قالب های بسیار سازگاری با افزونه المنتور می باشند.

ما در این مقاله به اختصار و به زبان ساده در مورد وردپرس و افزونه ها صحبت کردیم اما شما باید مطالب زیادی در این خصوص بخوانید و اقدام به نصب وردپرس و شروع کار با این cms کنید تا درک خوبی از این مدل سایت سازی پیدا کنید.

سایت بیمه خانه یک نمونه سایت ورپرسی است که توسط نویسنده این مقاله طراحی شده است. امیدوارم مقاله برایتان مفید بوده باشد.

نویسنده: سجاد کاظمی از بیمه خانه

نویسنده مطلب: بیمه خانه

منبع مطلب

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.