آموزش راه اندازی سایت توسط وردپرس از 0 تا 100

شروع آموزش :

1 – تهیه هاست و دامنه از یک شرکت مناسب

اولین حرکت برای راه اندازی یک وب سایت خرید هاست و دامنه می باشد که تقریبا کار ساده ای می باشد فقط باید به چند مورد دقت کنید تا بعدا دچار مشکل نشوید . اول اینکه باید از یک شرکت معتبر هاست و دامنه را تهیه کنید که هم پشتیبانی خوبی داشته باشند و هم سرویس های با کیفیتی ارائه دهند . شرکت هایی مانند آبتین وب ، میهن وب هاست ، هاست ایران و … به نظر من می تونن گزینه مناسبی باشند .

چه نوع هاست با چه مقدار فضا خریداری کنم ؟ در جواب این سوال باید عرض کنم خدمتتون که باید هاست لینوکس تهیه کنید زیرا وردپرس فقط بر روی هاست لینوکس به خوبی و بدون ایراد نصب می شود . در مورد فضا کاملا اختیاری می باشد و شما هر مقدار که دوست داشته باشید می توانید تهیه کنید ولی معمولا تا 1 گیگابایت مناسب می باشد کمتر هم باشه اشکالی نداره

2 – نصب و راه اندازی وردپرس بر روی هاست

بعد از خرید هاست و دامنه نوبت به نصب و راه اندازی وردپرس می باشد که به صورت کامل براتون توضیح میدم . برای نصب وردپرس باید ابتدا آخرین نسخه وردپرس را دانلود نمایید . برای دانلود وردپرس باید به وب سایت wordpress.org مراجعه نمایید . یا این که بر روی این لینک کلیک کنید تا وردپرس برای شما دانلود شود . https://wordpress.org/latest.zip

بعد از دانلود وردپرس به Cpanel هاستی که خریداری کردید مراجع نمایید و مطابق تصویر زیر بر روی گزینه File manager کلیک کنید .

file-manager-hamyarwp.jpg

وقتی بر روی File Manager کلیک کنید وارد صفحه‌ای می‌شوید که در قسمت سمت چپ آن مشابه شکل زیر پوشه public_html را مشاهده می‌کنید.

installwp_hamyarwp (3).png

پوشه pubilc_html ریشه هاست شماست و شما باید در همین پوشه فایل‌های وردپرس خود را قرار داده و آن را نصب کنید . برای قرار گرفتن فایل‌های وردپرس در پوشه public_html و در نهایت نصب وردپرس روی Cpanel باید مطابق شکل زیر از طریق گزینه upload استفاده کنیم.

upload-file-hamyarwp.jpg

پس از آپلود شدن فایل فشرده وردپرس باید بر روی پوشه زیپ آن راست کلیک کنید و گزینه Extract را انتخاب کنید تا پوشه وردپرس را از زیپ خارج کنید.

installwp_hamyarwp (5).png

مطابق شکل زیر وقتی نسخه وردپرس را extract می‌کنیم می‌توانید فایل زیپ آن را از داخل سی‌پنل خود پاک کنید. اگر سعی کنید همیشه فضای هاست را منظم نگه دارید به سرعت سایت کمک بزرگی می‌کنید.

installwp_hamyarwp (6).png

سپس بر روی پوشه آبی رنگ wordpress در شکل بالا کلیک می‌کنیم تا تمام فایل‌های موجود را از درون پوشه وردپرس به بخش public_html انتقال دهیم. چرا؟
اگر می‌خواهید سایت شما با زدن آدرس دامنه نمایش داده شود باید تمامی فایل‌های اصلی وردپرس در public_html یا روت قرار گیرد در غیر اینصورت باید انتهای آدرس اصلی wordpress/ را نیز وارد کنید که این کار بی معنی‌ است.

انتقال فایل‌ها به public_html

همان‌طور که در شکل زیر می‌بیند برای انتقال تمام فایل‌های وردپرس همه موارد را انتخاب کرده (با گزینه select all) و با کلیک بر روی آن‌ها گزینه Move را انتخاب کنید.

installwp_hamyarwp (7).png

وقتی در شکل بالا گزینه “Move” را انتخاب می‌کنیم مطابق شکل زیر پنجره‌ای باز می‌شود که در این پنجره، مسیر فعلی تمام فایل‌های وردپرس به صورت public_html/wordpress/ مشخص شده است و شما باید کلمه wordpress را از مسیر مشخص شده در شکل پاک کنید و فایل‌ها را به پوشه public_html برای نصب وردپرس روی Cpanel انتقال دهید.

installwp_hamyarwp (8).png

خب تا اینجا وردپرس رو دانلود کردیم و بر روی هاستمون قرار دادیم . در ادامه باید پایگاه داده را ایجاد کنیم و مراحل نصب وردپرس را طی کنیم . در ادامه همین تاپیک مراحل بعدی رو براتون توضیح میدم ………

بخش دوم آموزش

خب در خدمتتون هستم با بخش دوم آموزش راه اندازی وب سایت توسط وردپرس از مبتدی تا پیشرفته

در آموزش قبلی تا مرحله قرارگیری وردپرس بر روی محل درست در هاست جلو رفتیم . مراحل بعدی رو به صورت قدم به قدم توی این آموزش براتون توضیح میدم امیدوارم که مفید واقع بشه .

آموزش ساخت دیتابیس

ابتدا وارد پنل Cpanel بشید طبق اطلاعاتی که شرکت هاستینگ در زمان خرید براتون فرستاده سپس از قسمت databases بر روی آیکون mysql databases کلیک می کنیم .

create-database-in-cpanel-01.jpg

تا وارد این صفحه بشیم، تو اینجا از قسمت create new database باید یه دیتابیس جدید برای خودمون بسازیم، و تو قسمت new database تو این فیلد باید نام دیتابیس مورد نظرمون رو وارد کنیم، ما مینویسیم test و حالا برای ایجاد این دیتابیس بر روی دکمه آبی رنگ create database کلیک می کنیم .

create-database-in-cpanel-02.jpg

تا پیغام سبز رنگ added the database رو مشاهده کنیم، مشاهده این پیغام به این معناست که دیتابیس ما با موفقیت ایجاد شده، حالا بر روی دکمه go back کلیک می کنیم.

create-database-in-cpanel-03.jpg

خب تا اینجا دیتابیس رو ساختیم . مرحله بعدی ساخت نام کاربری و رمز عبور دسترسی به دیتابیس می باشد که توسط آن به وردپرس متصل می شود . یه نکته رو بگم حتما یه فایل متنی ساده باز کنید و نام دیستابیسی که ساختید و اطلاعات بعدی که میسازیم رو توی اون قرار بدید چون بعدا برای نصب وردپرس مورد نیاز هست , نام دیتابیس رو با پیشوندش بنویسید .

ساخت نام کاربری و رمز عبور برای دیتابیس

خیلی خب حالا باید برای این دیتابیسی که ساختیمش یه یوزر یا کاربر هم ایجاد کنیم، برای انجام این کار بر روی دکمه jump to mysql users از اینجا کلیک می کنیم یا این که اسکرول رو میکشیم پایین تا برسیم به قسمت mysql users و تو اینجا از قسمتی که نوشته شده add new user داخل فیلد username نام کاربری این یوزر از دیتابیسمون رو به صورت دلخواه وارد می کنیم، ما تو اینجا باز هم مینیوسیم test اما این به این معنا نیست که نام کاربری دیتابیس باید با نام خود دیتابیس که تو مرحله قبلی ایجادش کردم حتما مثل هم باشن. و تو فیلد های password و password again باید یه رمزعبور مطمئن به صورت دلخواه برای این یوزر از دیتابیسمون وارد کنیم و ما چون رمزعبور خاصی مد نظرمون نیست بر روی دکمه password generator از اینجا کلیک می کنیم تا سی پنل خودش یه رمزعبور قوی برای ما بسازه و حالا تو پنجره password generator از این قسمت رمزعبور تولید شده رو کپی می کنیم و تو یه فایل notepad ذخیرش می کنیم، راستی شما هم، حتما این رمزعبور رو یه جای امن ذخیرش کنین چون بعدا بهش نیاز پیدا می کنین سپس گزینه I have copied this password in safe place رو تیک دار می کنیم و بعدش گزینه use password رو میزنیم تا رمزعبور تولید شده به صورت خودکار داخل فیلد های رمزعبور قرار بگیره.

create-database-in-cpanel-04.jpg

حالا برای نهایی سازی مراحل ساخت یوزنیم دیتابیس بر روی دکمه create user کلیک می کنیم.

create-database-in-cpanel-05.jpg

بسیار عالی تا این مرحله نام کاربری و رمز عبور رو هم برای دیتابیس ساختیم و مرحله بعدی اتصال نام کاربری و رمز عبور به دیتابیس هست که در ادامه توضیح خواهم داد خدمتتون فقط بازم میگم یادتون نره حتما رمز عبور و نام کاربری دیتا بیس و نام دیتابیس رو توی یک notepad یادداشت کنید که بعدا نیاز میشه .

اتصال دیتابیس به نام کاربری دیتابیس

تو مرحله نهایی ما باید دیتابیس ساخته شده رو به یوزر یا همون کاربر دیتابیس ساخته شده که الان ایجادش کردیم متصل کنیم، تا ارتباط بین نام دیتابیس و نام کاربری دیتابیس به خوبی برقرار بشه، برای انجام این کار اسکرول رو به پایین میکشیم تا برسیم به قسمت Add User To Database و از این قسمت یوزر دیتابیسمون رو انتخاب می کنیم و از اینجا هم دیتابیسمون که تو مرحله اول ایجادش کردیم رو انتخاب می کنیم، سپس بر روی دکمه آبی رنگ add از اینجا کلیک می کنیم.

create-database-in-cpanel-07.jpg

تا وارد صفحه Manage User Privileges بشیم و تو این صفحه باید سطح دسترسی های دیتابیسمون رو کامل کنیم اما اولش دقت می کنیم که از مقابل قسمت user و database دقیقا کاربر مورد نظر و دیتابیس مورد نظر وارد شده باشه و حالا از اینجا گزینه all privileges رو تیک دار می کنیم تا تموم این سطح دسترسی ها انتخاب بشن و حالا برای نهایی سازی این تنظیمات بر روی دکمه آبی رنگ make changes کلیک می کنیم.

create-database-in-cpanel-08.jpg

تا پیغام سبز رنگ You have given the requested privileges on the database to the user رو مشاهده کنیم . اگر مسیر رو درست اومده باشید قطعا مشکل خاصی نباید به وجود بیاد و مراحل باید به درستی طی شده باشه . خب دوستان تا اینجا هم برای بخش دوم آموزش کافی هست ادامه آموزش در ادامه همین تاپیک قرار خواهد گرفت ……

بخش سوم آموزش : نصب وردپرس

خب در بخش سوم آموزش 0 تا 100 وردپرس در خدمتتون هستیم با آموزش نصب وردپرس . بعد از آپلود وردپرس بر روی هاست و ایجاد دیتابیس شما به مرحله نصب وردپرس می رسید .

برای نصب وردپرس آدرس وب سایت خود را در مرورگر وارد نمایید تا به نصب کننده خودکار وردپرس وارد شوید . بعد از ورود به سایت خود باید با یک صفحه به شکل زیر مواجه شوید که باید بر روی کلید بزن بریم کلیک کنید .

installwp_hamyarwp (15).png

بعد از کلیک بر روی کلید بزن بریم شما به صفحه ورود اطلاعات دیتابیس وارد می شوید که یک صفحه به شکل زیر می باشد .

installwp_hamyarwp (16).png

در بخش دوم آموزش ساخت دیتابیس را به صورت کامل آموزش دادیم که باید اطلاعات دیتابیس ساخته شده را در فیلد های فرم بالا وارد نمایید سپس بر روی کلید فرستادن کلیک کنید .

installwp_hamyarwp (17).png

اگر اطلاعات دیتابیس را درست وارد کرده باشید ، با صفحه ای به شکل بالا مواجه خواهید شد که باید بر روی کید اجرای نصب کلیک کنید تا به مرحله بعدی بروید .

installwp_hamyarwp (18).png

در این مرحله شما باید عنوان سایت و نام کاربری و یک رمز عبور قوی و یک ایمیل برای سایت خود تعیین کنید . برای امنیت بیشتر رمز عبور را قوی انتخاب کنید و نام کاربری هم admin انتخاب نکنید . در نهایت بر روی کلید راه اندازی وردپرس کلیک کنید تا وردپرس نصب شود .

installwp_hamyarwp (19).png

نصب وردپرس به پایان رسید ، شما می توانید با وارد کردن نام کاربری و رمز عبوری که انتخاب کردید به بخش مدیریت سایت خود وارد شوید .

بخش سوم آموزش نیز به پایان رسید ، در بخش های بعدی افزونه کاربردی و مورد نیاز و انتخاب قالب مناسب و انجام تنظیمات اولیه و پیشرفته سایت نیز در آموزش قرار خواهد گرفت .

بخش چهارم آموزش: انجام تنظیمات اولیه

بعد از نصب و راه اندازی کامل وردپرس ، که در بخش سوم آموزش به صورت کامل توضیح داده شد ، شما باید تنظیمات اولیه وردپرس را انجام و افزونه های ضروری و کاربردی را نصب و راه اندازی نمایید .

موارد را یکی یکی خدمتتون عرض میکنم و شما تنظیمات و کار های لازم را بر روی وبسایت خود انجام دهید .

1 – حذف نوشته ، برگه و دیدگاه های پیش فرض قرار داده شده در وردپرس

وردپرس به صورت پیش فرض یک نوشته در بخش نوشته ها ، یک برگه در بخش برگه و یک کامنت در بخش دیدگاه ها قرار داده است که باید بعد از نصب وردپرس برای جلوگیری از ایندکس شدن این صفحات در گوگل بلافاصله آنها را حذف کنیم .

برای حذف نوشته پیش فرض در منوی مشکی رنگ سمت راست به مسیر نوشته ها > همه نوشته ها بروید .

All-Post.jpg

در صفحه باز شده بر روی لینک انتقال به زباله دان کلیک کنید تا نوشته حذف شود . برای حذف برگه به همین صورت از بخش برگه ها > همه برگه ها اقدام و برگه پیش فرض را حذف کنید . سپس به زباله دار رفته و نوشته را به صورت کامل حذف کنید با کلیک بر روی حذف کردن برای همیشه .

Delete-a-post.jpg

این کار را برای بخش برگه ها نیز انجام دهید و برگه نمونه را حذف کنید . بعد از اون به بخش دیدگاه ها برید و دیدگاه پیش فرض ایجاد شده را حذف کنید .

نویسنده مطلب: جویا – Joyapedia

منبع مطلب

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.