وردپرس (wordpress) چیست؟

امروزه وقتی به دنبال سفارش طراحی وبسایت ها برویم، مدام با این عبارت برخورد میکنیم: وردپرس. اما وردپرس چیست و چگونه توانست جایگاه مناسبی در توسعه وبسایت ها پیدا کند؟

وردپرس، در واقع محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا یا همان CMS در دنیا می باشد. برای اینکه با CMSها آشنا شوید میتوانید مقاله دیگری از بنده را در این مورد مطالعه فرمایید:

https://bit.ly/2Ld6euZ

https://virgool.io/@amirhravaghi/%D8%B3%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D9%85-%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D8%AA-%D9%85%D8%AD%D8%AA%D9%88%D8%A7-cms-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA-e08vzsekc2lj

برخی از برنامه نویسان ناآشنا با وردپرس در دید اول تصوری مانند وبسایت wix.com را در سر دارند. نرم افزاری که با چند drag و کلیک به شما یک وبسایت زیبا تحویل میدهد. اما این تصور کاملا اشتباه است.

با اینکه وردپرس به سادگی شهرت دارد اما همچنان نیاز به مهارت ها و دانش های پایه برای پیاده سازی وبسایت دارد و از طرف دیگر بخاطر منبع باز بودن آن، به راحتی قابل تغییر توسط برنامه نویسان مسلط به php می باشد.

اما عملکرد وردپرس چگونه است؟

برای کار با وردپرس در ابتدا باید این موضوع را مد نظر داشت که وردپرس مانند یک نرم افزار و اپلیکیشن ویندوزی به شما یک فایل نصبی و اجرایی نمیدهد تا با یک کلیک ساده آن را نصب کنید. هنگامی که شما وردپرس را دانلود کرده و از حالت فشرده خارج کنید با تعداد زیادی اسکریپت php رو به رو خواهید شد که در تصویر زیر میتوانید تعدادی از آن ها را مشاهده کنید.

فایل های اصلی در دایرکتوری وردپرس
فایل های اصلی در دایرکتوری وردپرس

همانطور که مشاهده میکنید در این دایرکتوری هیچ فایل اجرایی برای نصب وردپرس وجود ندارد و اگر بخواهیم ساده تر به تعریف وردپرس بپردازیم میتوان آن را اینگونه بیان کرد:

وردپرس وبسایت آماده ای است که قابلیت ویرایش و تغییرات بسیار بالایی دارد

پس در واقع فایل ها و اسکریپت هایی که در فایل فشرده دانلودی خود مشاهده میکنید، کدهای اصلی وبسایت شما خواهند بود و تنظیمات اصلی وبسایت شما برای اتصال به دیتابیس و مسائل دیگر در فایل wp-config.php انجام خواهد شد.

هنگامی که شما وردپرس را در یک دایرکتوری در سرور خود و یا شبیه ساز سرور مانند xampp قرار میدهید و آن را از طریق مرورگر اجرا میکنید، صفحه ای باز میشود و وردپرس اطلاع پایه وبسایت شما مانند نام، توضیحات، یوزرنیم ادمین و پسوورد و یک ایمیل را دریافت میکند و پس از آن تمام. وبسایت اولیه شما آماده است. کافی است آدرس مورد نظر را در مرورگر وارد کرده و صفحه وبسایت خود را مشاهده کنید. برای مثال چنین صفحه ای برای شما لود میشود:

پس از آن، تنها کاری که نیاز است انجام دهید، ویرایش این وبسایت تا رساندن آن به وبسایت مورد نظر خودتان است. برای اینکار شما نیاز دارید تا به پنل مدیریت وبسایتتان دسترسی پیدا کنید. آدرس پیش فرض پنل مدیریت وبسایت های وردپرسی به صورت زیر است

https://yourdomain.exp/wp-admin

و شکل پنل مدیریت وبسایت وردپرسی شما نیز به شکل زیر است:

همانطور که مشاهده میکنید پنل مدیریت وردپرس بسیار کاربر پسند یا user friendly می باشد و به نظر ساده می آید.

از آنجایی که در این مقاله ما قصد آموزش وردپرس را نداریم، فقط به توضیحات دو بخش اصلی در هر وبسایت وردپرسی می پردازیم که از پنل به راحتی قابل دسترس هستند:

  1. افزونه ها(plugins): افزونه ها یا همان پلاگین ها در واقع کدهای آماده ای هستند که برنامه نویسان مختلف آن ها را نوشته و برای استفاده توسعه دهندگان وبسایت آماده کرده اند. امروزه تعداد افزونه های وردپرس به شدت افزایش پیدا کرده و روز به روز نیز بیشتر میشود. برای مثال میتوان به افزونه ultimate member اشاره کرد. شما با نصب این افزونه و چند کلیک ساده میتوانید سیستم مدیریت کاربران را در وبسایتتان راه اندازی کنید (ثبت نام و عضویت، پنل کاربری و…). و به همین شکل تقریبا برای هر عملکردی امروزه افزونه های زیادی وجود دارد.
  2. پوسته ها(templates): پوسته ها یا همان قالب های وردپرس در واقع رابط های کاربری آماده و از پیش طراحی شده ای هستند که صرفا برای وبسایت های وردپرسی آماده شده اند. نصب این پوسته ها از طریق پنل به راحتی قابل انجام است. هر پوسته تنظیمات مختلفی دارد که پس از نصب در پنل مدیریت ظاهر میشوند.

برخی از وبسایت های معروف وردپرسی

طبق آمار W3Techs در حال حاضر 34 درصد از وبسایت های جهان بر مبنای وردپرس پیاده شده اند. از معروف ترین این وبسایت ها در داخل ایران و سطح بین الملل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دیجیکالا مگ

  • میزبان فا

  • انگری بردز

  • بی بی سی آمریکا

کلام آخر

در نهایت میتوان گفت وردپرس نیز یکی از راه های طراحی وبسایت است که میتواند صرفه اقتصادی زیادی برای مشاغل داشته باشد.حتی برای طراحان وبسایت. زیرا کاهش زمان پیاده سازی یک وبسایت باعث ایجاد زمانی بیشتر برای دریافت پروژه های بیشتر می باشد.. البته باید این موضوع را در نظر گرفت که وردپرس برای پیاده سازی وبسایت های خیلی حرفه ای طراحی نشده است.

دانلود وردپرس فارسی

وردپرس فارسی را میتوان از وبسایت اصلی وردپرس دانلود نمود:

http://wp-persian.com/download/

ممنون از وقت شما

نویسنده مطلب: امیرحسین رواقی

منبع مطلب

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.